ZeeZout x Amoc

Geef Couleur-ambassadeur Stanislav kwam naar in Nederland omdat hij werk zocht. Dat lukte een lange tijd niet, maar inmiddels heeft hij toch een baantje. Stanislav slaapt meestal onder een brug, omdat er te weinig slaapplaatsen zijn. Gelukkig kan hij overdag bij inloophuis Amoc terecht voor een koffie, kleding, eten en een warme douche.

Doneer

ZeeZout Festival gaat samen met Geef Couleur-ambassadeur Stanislav inloophuis Amoc kleur geven door slaapruimtes te verbeteren, kastruimte toe te voegen, de boel opnieuw te verven en de boel wat gezelliger te maken met planten en leuke verlichting.

Amoc richt zich vooral op dak- en thuislozen uit Europa. Zij kwamen hier vaak met hoge verwachtingen, maar de realiteit is anders. De overheid beschouwt ze als niet-rechthebbend: ze hebben geen recht op uitkering, zorg en huisvesting. Geen werk, geen inkomen en geen onderdak.

Bij AMOC gaan we de ruimte aankleden met veel planten. We gaan de ruimtes schilderen in twee kleuren. De luchtbehandelingskasten worden netjes weggewerkt met houten latjes en en krijgen een vrolijke kleur. De plafonds worden gereinigd en van een verse laag verf voorzien. Er komt kunst aan de muur en er zal een nieuwe zachtere verlichting geplaatst worden. Tot slot zal al het versleten meubilair vervangen worden met passende kleurrijke stoelen en tafels. AMOC heeft een bovenverdieping met een gebruikers kamer. Ook daar zullen we de muren opknappen en verven met een rustige pastelkleur.