Strafwerk x De Kloof

Geef Couleur ambassadeur Youssef is 57 jaar en was 25 jaar dakloos. Hij is nu al lang thuisloos; dat betekent dat hij geen eigen huis heeft, maar gelukkig wel bij een goede vriend kan slapen. Youssef is wel uniek te noemen; want hij is dankbaar dat hij dakloos is geweest. Hij vindt dat hij zichzelf er beter door heeft leren kennen.

Youssef komt al heel lang in inloophuis de Kloof. Het is de oudste Amsterdamse opvang voor dak- en thuisloze mensen. In de Kloof kunnen bezoekers zich douchen, kleding ruilen, koffie drinken en wat eten.

Doneer

Het is ook vooral een plek om tot rust te komen en zaken te regelen met bijvoorbeeld een maatschappelijk werker. Inloophuis De Kloof is gevestigd in een monumentaal grachtenpand, midden in het centrum van de stad.

Youssef is een Geef-Couleur-Ambassadeur omdat hij graag wilt dat De Kloof opgeknapt wordt. Hij weet hoe belangrijk de plek is voor de bezoekers. Hij wil zelf ook graag helpen. Maar: “Ik kan niet klussen, maar wil wel graag spullen aangeven en vasthouden”, aldus Youssef.

STRAF_WERK gaat samen met Youssef de kleedruimtes, wasruimtes en de douches aanpakken. Sommigen onderdelen vallen letterlijk bijna uit elkaar. De saaie stalen kasten worden vervangen met een mooie hout staal constructie die net zo handig is, maar een stuk warmer en gezelliger oogt. Er komen nieuwe paskamers met verlichting en een grote schoenenkast. De wasmachines krijgen een betere indeling en de toonbank wordt vernieuwd met een extra lang werkblad. Verder wordt er een deur gemaakt bij de douches die gaat zorgen voor meer privacy voor de mensen die zich aan het wassen zijn.